​Eataly stelt komst jaartje uit

​Eataly stelt komst jaartje uit

Eataly opent in 2019 een vestiging in Amsterdam. Dat zei oprichter Oscar Farinetti volgens FoodClicks tijdens het brunchcongres van FoodService Instituut Nederland.

Een jaar geleden liet Farinetti nog in RetailTrends weten in 2018 naar Nederland te komen. De plannen in ons land komen voort uit een samenwerking met de Weston-familie, de eigenaar van Bijenkorf-eigenaar Selfridges Group. Een foodafdeling bij de Bijenkorf in Amsterdam behoort tot de mogelijkheden.

Eataly opent later dit jaar een themapark onder de naam Fico Eataly World in Bologna. Dit bestaat uit tachtigduizend vierkante meter, gericht op Italiaans eten en drinken. Er komen een winkel, experiencecenter en kennisinstituut over de Italiaanse keuken. Supermarkten, delicatessenwinkels en horeca komen er onder één dak en lopen volgens Farinetti ‘naadloos in elkaar over’.

De Italiaanse foodformule heeft ruim dertig vestigingen verspreid over tien landen. De retailer mikt op locaties vanaf drieduizend vierkante meter, en heeft volgens Farinetti ook in Amsterdam minimaal dat vloeroppervlak nodig.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!