​Grote retailers in actie tegen koopzondagbeleid

​Grote retailers in actie tegen koopzondagbeleid

IKEA wil de gemeente Zwolle voor de rechter dagen om een structurele zondagsopening af te dwingen. Media Markt dreigt intussen met een vertrek uit Deventer als het zijn winkel niet op zondag mag openen, schrijft De Stentor.

Ook Kruidvat en Shoeby hekelen het koopzondagbeleid van de Overijsselse gemeenten. Zo accepteert Shoeby op zondagen dat het niet open mag dwangsommen om toch zijn deuren te openen. “Dat doen we ook in 2017, we willen een doorbraak forceren”, zegt algemeen directeur Sander van Grinsven.

IKEA noemt de gang naar de rechter vooral een ‘principiële kwestie’. “De IKEA-vestiging in Zwolle is de enige in Nederland die niet elke zondag open mag zijn”, aldus storemanager Sandra Schouten. Media Markt noemt de verplichte zondagssluiting ‘niet meer van deze tijd’.

Het koopzondagbeleid ligt met name in Zwolle al langer onder vuur van winkeliers. Voor ieder deel van de stad gelden dit jaar andere data. Bovendien verschillen de regels per type winkel. Zwolle heeft het aantal koopzondagen verhoogd van twaalf naar vijftien, maar veel ondernemers vinden dit niet genoeg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!