​Outletformule van Inditex verder verspreid

​Outletformule van Inditex verder verspreid

Inditex heeft het aantal vestigingen van Lefties de afgelopen twee jaar flink uitgebreid. Inmiddels zijn er ruim 130 vestigingen van de outletformule in vijf landen.

Lefties, een afgeleide van ‘leftovers’, werd al in 1993 opgericht om collecties van vorige seizoenen tegen kortingen te verkopen. De prijzen liggen ongeveer een derde onder die van zusterformule Zara en heeft volgens Harper's Bazaar de potentie om een serieuze uitdager van ketens als Forever 21 en H&M te worden.

Lefties was lange tijd alleen aanwezig in Spanje, maar ging in de afgelopen jaren ook van start in Portugal, Mexico, Rusland en sinds afgelopen maand ook in Qatar. In de woestijnstaat is zelfs de eerste flaghipstore van twaalfhonderd vierkante meter geopend in de Mall of Qatar in hoofdstad Doha.

Verder duiden de recente vernieuwde website, glossy campagne, opgeknapte winkels en de aanstelling van nieuwe designers er volgens Harpers Bazaar op dat de keten verder internationaal wil expanderen. Het kledingconcern zelf deelt geen cijfers of plannen met de outletformule.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends