Pearle-moeder GrandVision behoort tot de tien snelst groeiende retailers wereldwijd. Ook Jumbo staat in de top vijftig, die is opgenomen in het rapport Global Powers of Retailing 2017 van Deloitte.

GrandVision zag zijn omzet tussen 2010 en 2015 met gemiddeld 29 procent per jaar toenemen en staat daarmee op de tiende plek. Het optiekconcern heeft in die periode veel overnames gedaan en nieuwe winkels geopend. GrandVision neemt de plek in van Jumbo, dat naar de 46ste plaats is gezakt. Het zijn de enige twee Nederlandse namen in de top vijftig die Deloitte bekend heeft gemaakt.

In de top 250 grootste retailers ter wereld vormen Walmart, Costco en The Kroger nog altijd de top drie, terwijl Amazon voor het eerst in de top tien verschijnt. Ahold staat op de 23ste plaats, en is daarmee de grootste Nederlandse retailer in de lijst. Ook Jumbo (161), Makro (207) en GrandVision (244) staan in de top 250.

In de top vijftig grootste etailers staat Amazon op één, gevolgd door JD.com en Apple. Ahold is met een 36ste plaats als enige Nederlandse bedrijf in die lijst vertegenwoordigd.