​Drenthe geeft miljoenensubsidie tegen leegstand

​Drenthe geeft miljoenensubsidie tegen leegstand

De provincie Drenthe stelt dertien miljoen euro beschikbaar om de winkelleegstand in zeven grote winkelkernen te bestrijden. Daarvoor is een zogeheten ‘binnenstadsfonds’ ingesteld, schrijft RTV Drenthe.

Voor Assen en Emmen is de meeste subsidie opzij gelegd, met allebei drie miljoen. De provincie hoopt dat plannen om leegstand te bestrijden zo sneller van de grond komen. Met het geld moeten onder meer winkelmeters aan de markt onttrokken worden en een nieuwe bestemming krijgen. Naast de subsidie, steunt de provincie die plannen met een extra bijdrage van maximaal 33 procent per project. “Met dertien miljoen en die bijdrage, kan dus voor 45 miljoen aan plannen ontwikkeld worden”, aldus gedeputeerde Henk Brink.

Vorig jaar gaf Drenthe nog geen gehoor aan een verzoek van gemeenten om subsidie, omdat het leegstand ‘in principe een gemeentelijke taak’ vond. Wel liet Brink weten niet doof te zijn voor het verzoek. “Het is iets wat ons allemaal raakt.” In de zeven geselecteerde gemeenten zijn de leegstandsproblemen het grootst en zijn de belangrijkste winkelcentra gevestigd. Naast het binnenstadsfonds volgt binnenkort een herstructureringsfonds, waarvan alle Drentse gemeenten gebruik kunnen maken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends