​Consumptie stijgt het hardst in zes jaar tijd

​Consumptie stijgt het hardst in zes jaar tijd

Consumenten hebben in november 2,8 procent meer uitgegeven dan een jaar eerder. Dat is de grootste stijging in zes jaar tijd, meldt het CBS donderdag.

Consumenten gaven meer geld uit aan duurzame goederen. Deze categorie, waar onder meer kleding, meubels en huishoudelijke apparaten onder vallen, groeide in november met 4,4 procent. Het statistiekbureau meldde vorige week al dat de detailhandel in november 4,5 procent meer heeft omgezet.

Aan voedings- en genotmiddelen gaven consumenten 0,8 procent meer uit dan een jaar eerder. Verder hebben consumenten in de koude novembermaand meer uitgegeven aan gas, waardoor de categorie overige goederen met 8,2 procent toenam. Tot slot besteedden consumenten 1,7 procent meer aan diensten dan in november 2015.

Het CBS laat verder weten dat de omstandigheden voor consumptie deze maand gunstiger zijn dan in november. Dat komt vooral omdat consumenten positiever zijn over de toekomstige ontwikkeling van de werkloosheid en doordat de ontwikkeling van de koerswaarde van de Nederlandse aandelen is verbeterd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!