​Domino’s: ‘Dit jaar drones en robots in Nederland’

​Domino’s: ‘Dit jaar drones en robots in Nederland’

Domino’s start dit jaar nog met het bezorgen van pizza’s met drones en robots in ons land. De vergunning om met drones aan de slag te gaan krijgt de pizzaketen nog voor de zomer, maakte ceo André ten Wolde donderdag bekend tijdens de Webwinkel Vakdagen.

Voor de dronebezorging werkt Domino’s samen met een Nederlandse universiteit, liet Ten Wolde weten. Vorig jaar testte de retailer zijn autonome bezorgauto al op de Universiteit Twente. Domino’s startte eerder al met robots en drones in Australië en Nieuw-Zeeland.

Ten Wolde liet verder weten dit jaar zestig nieuwe winkels te willen openen. Vorig jaar kwamen er veertig nieuwe vestigingen bij. “Als we er nu nog veertig openen, zijn we in vestigingsaantal groter dan McDonald’s”, aldus de Nederlandse topman. Binnen zes jaar wil Ten Wolde van de huidige 250 naar zeshonderd winkels in de Benelux.

De hoge dichtheid in winkelaantal heeft Domino’s nodig voor de last mile, zegt Ten Wolde. De gemiddelde levertijd moet teruggebracht worden van twintig naar vijftien minuten. “In Dordrecht is het nu al dertien minuten, het is dus mogelijk.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends