​Media Markt verhuurt consumentenelektronica

​Media Markt verhuurt consumentenelektronica

Media Markt test een nieuwe dienst waarbij consumenten de nieuwste elektronicaproducten kunnen huren. Daarvoor is de winkelketen een samenwerking aangegaan met de fintechstartup Grover uit Berlijn.

De verhuurdienst is als eerst beschikbaar voor zo’n vijfhonderd producten in de Duitse webwinkel. Daarbij gaat het onder meer om smartphones, drones, gameconsoles, camera’s en laptops. Het grote voordeel is volgens Media Markt dat de minimale huurperiode slechts een maand is, waarna de producten weer teruggebracht kunnen worden.

De elektronicaketen zegt zijn klanten de keuze te willen bieden tussen het kopen van producten of het huren voor een bepaalde tijd. “Consumenten willen meer flexibiliteit en meer opties”, aldus coo Lennart Wehrmeier van Media-Saturn Duitsland. “Ze willen een aanbod en oplossingen die overeenkomen met hun persoonlijke behoeften en passen bij hun individuele omstandigheden.”

Grover is inmiddels ruim twee jaar gespecialiseerd in het verhuren van techgadgets. De samenwerking start de komende weken in de webwinkel en wordt bij succes uitgebreid naar meer producten en eventueel de fysieke locaties.

Over een uitbreiding naar bijvoorbeeld Nederland wordt nog niet gesproken. Grover is met zijn webwinkel al wel in ons land actief. Vorig jaar ging Dixons al van start met het verhuren van consumentenelektronica. Daarvoor werkt het dochterbedrijf van Relevant Holdings samen met Elbuco.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!