​Het Amsterdamse sneakerlab van Solebox

​Het Amsterdamse sneakerlab van Solebox

Over een tekort aan sneakerwinkels hoeft Amsterdam zich geen zorgen te maken. Zeker niet na de entree van Solebox, eerder deze maand. Het Duitse concept staat erom bekend iedere winkel weer anders in te richten. Voor Amsterdam heeft de retailer gekozen voor een laboratoriumsetting.

Solebox is gevestigd aan de Nieuwezijds Voorburgwal in het voormalige pand van het Algemeen Handelsblad. De sneakerformule heeft de beschikking over 230 vierkante meter op de begane grond. Overal is gekozen voor betegeling in lichte kleuren, zowel op de vloer als de muren. Alleen het donkere plafond wijkt af, met de nutsleidingen die er zichtbaar langs kronkelen.

Bewegende flessen met gekleurde vloeistoffen, chemische symbolen, een digitaal scherm met het volledige periodiek systeem erop. De laboratoriumsetting is in alle facetten doorgevoerd. De sneakers zijn hangend boven de laboratoriumtafels uitgestald. Er hangt zelfs rook in het ‘lab’.

Het magazijn van de winkel bevindt zich achter glas, waar via een robotarm de schoenen vandaag worden gepakt. Die tool kennen we al van de winkel in Berlijn, die vorig jaar opende. De Amsterdamse winkel verkoopt verschillende exclusieve sneakers van bekende merken als Adidas, Nike en Reebok. Verder is er momenteel een samenwerking te zien met Daily Paper, in de vorm van een longsleeve waarbij het logo van Daily Paper wordt gecombineerd met chemische symbolen.