​Sligro doet overname in Belgische foodservicemarkt

​Sligro doet overname in Belgische foodservicemarkt

Sligro Food Group neemt de Belgische horecagroothandel ISPC over. “Dit biedt ons de kans versneld te starten met de opbouw van ons vestigingsnetwerk voor Sligro”, laat ceo Koen Slippens maandag weten.

ISPC beschikt over gecombineerde zelfbedienings- en bezorgvestigingen in Gent en Luik en een groothandel in verse vis in Brussel. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 86 miljoen euro en telt 250 medewerkers. De overname zal naar verwachting van Sligro vanaf 2018 bijdragen aan de winst van het concern.

Sligro nam in een eerder stadium al het Belgische bedrijf Java Foodservice over. Dat bedrijf richt zich op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en een aantal hotelketens, en zal zich volgens Slippens verder ontwikkelen tot de specialist in deze segmenten. “Onder de namen Sligro/ISPC zullen we een netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels bouwen voor horeca en grootverbruik in België.”

Sligro Food Group is na de overname goed voor een jaaromzet van 240 miljoen euro in België. In totaal zijn er nu ruim 550 medewerkers actief. De totale omzet van het moederbedrijf van Emté bedroeg vorig jaar 2,8 miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!