​Rituals creëert meeste banen

​Rituals creëert meeste banen

Rituals is de koploper in de top 250 grootste groeibedrijven in Nederland. Die is samengesteld door Erasmus Centre for Entrepreneurship op basis van het aantal gecreëerde banen tussen 2012 en 2016.

De cosmeticaketen heeft in de gemeten periode netto bijna elfhonderd nieuwe banen toegevoegd. Op nummer drie en vier in de lijst staan Coolblue en Takeaway.com, met respectievelijk 456 en 273 nieuwe banen. Royal Reesink, een groothandel in onder meer landbouwwerktuigen en gereedschappen, eindigde op de tweede plek. Bij de nummers elf tot en met 250, die niet op volgorde van sterkste groei zijn gerangschikt, staan onder meer Action, Bax-shop, Belsimpel en Leapp.

De top 250 groeibedrijven is dit jaar voor het eerst samengesteld. Bedrijven komen in aamerking als ze in 2012 minimaal vijf miljoen euro omzet of tien medewerkers in dienst hadden. Bovendien moeten ze in de drie jaar erop minimaal twintig procent omzetstijging of groei in personeelsbestand hebben gehad.

In de RetailTrends Fabulous 40 stond Rituals vorig jaar op de derde plaats, terwijl Coolblue de koppositie innam. Die lijst is gebaseerd op de omzetgroei in de periode van 2012 tot en met 2014.

Reacties