​C&A stimuleert hergebruik van kleding

​C&A stimuleert hergebruik van kleding

Startupaccelerator Plug and Play opent eind maart een kantoor aan het Rokin in Amsterdam. Daar gaat de Amerikaanse investeerder samen met de C&A Foundation en Fashion for Good werken aan een duurzamere kledingindustrie.

De drie partijen richten een ‘circular fashion platform’ op in Amsterdam, met als doel het hergebruik van kleding te stimuleren. Er worden baanbrekende technologieën gezocht ‘die de modeindustrie naar een nieuw tijdperk moet brengen waarin mode een positieve sociale en milieu-impact heeft’.

Voorzitter Leslie Johnston van de C&A-stichting is enthousiast over de samenwerking, omdat nieuwe oplossingen volgens haar hard nodig zijn. “Plug and Play brengt een frisse ondernemingsgeest die ons in staat stelt innovaties die de manier waarop onze kleren gemaakt worden veranderen, te identificeren, koesteren en op te schalen.”

Plug and Play is een van de grootste startupaccelerators ter wereld, met 22 kantoren wereldwijd. Het bedrijf was onder meer betrokken bij de groei van Dropbox, PayPal en Soundcloud.

RetailTrends