​Bagels & Beans grootschalig de grens over

​Bagels & Beans grootschalig de grens over

Bagels & Beans ziet inclusief de plannen in het buitenland ruimte voor honderden vestigingen. “Alleen in Noordrijn-Westfalen zouden we in potentie al net zo groot kunnen worden als in Nederland”, zegt oprichter Ronald Bakker tegenover RetailWatching.

Het horecaconcept verwacht dit jaar de eerste buitenlandse vestigingen te openen. Daarbij mikt Bakker in eerste instantie op Duitsland en België, al ziet hij Frankrijk ook als een goede optie. In Nederland opent Bagels & Beans dit jaar zestien nieuwe vestigingen. Momenteel zijn er zeventig winkels in Nederland en één in het Duitse Aken.

De plannen voor uitbreiding over de grens liggen al een aantal jaren op de plank. “We waren ook nog steeds aan het groeien in Nederland, en dachten dat we dat niet tegelijkertijd konden doen”, legt Bakker uit. Met de huidige dekking in Nederland is er volgens hem voldoende stabiliteit om de stap over de grens te zetten.

De buitenlandse plannen betekenen mogelijk dat aan het concept gesleuteld moet worden, zegt Bakker. “Als je naar België gaat, vind ik het heel arrogant om te denken dat ze het Nederlandse concept daar maar één op één moeten accepteren.” Formules als La Place en Bakker Bart zijn daar volgens hem ‘faliekant mislukt’.

Op RetailWatching gaat Bakker dieper in op de groeiplannen van Bagels & Beans, waarom Starbucks ‘totaal geen’ concurrent is en de invloed van voedingstrends.

Reacties