​‘Leegstand in de Markthal naar recordhoogte’

​‘Leegstand in de Markthal naar recordhoogte’

Zeker tien kramen in de Rotterdamse Markthal staan momenteel leeg. Niet eerder was de leegstand zo hoog, schrijft RTV Rijnmond.

Vooral versverkopers, zoals bloemisten en vlees- en groentekramen, hebben moeite het hoofd boven water te houden. Rotterdammers zouden de Markthal niet bezoeken voor hun dagelijkse boodschappen. Bloemenverkopers hebben daarnaast last van het klimaat in de hal, dat afhankelijk van het seizoen te warm of te koud is voor veel planten.

Volgens betrokken wordt achter de schermen ‘hard gewerkt aan een oplossing’. De Rotterdamse VVD-fractie hoopt dat kraamhouders in de Markthal meer vrijheid krijgen. “Ondernemers hebben aangegeven dat ze graag ook horeca bij hun versunits zouden willen, maar daar hebben ze geen vergunning voor”, zegt raadslid Jan-Willem Verheij. Hij hoopt dat het college met een voorstel komt om het bestemmingsplan aan te passen. Horecaondernemers zouden juist wel goede zaken doen in de hal.

Markthal-eigenaar Klépierre wil niet reageren op de problemen. Zowel ontwikkelaar Provast als ondernemers hebben herhaaldelijk kritiek op de eigenaar geuit, met name vanwege de hoge servicekosten en de klimaatbeheersing.

RetailTrends