​IKEA-topman: ‘We staan pas aan het begin’

​IKEA-topman: ‘We staan pas aan het begin’

IKEA is ervan overtuigd in 2020 voor vijftig miljard euro te kunnen verkopen. “Dat is onze richting”, vertelt ceo Peter Agnefjäll tegenover Elsevier.

IKEA was in het afgelopen boekjaar, dat eind augustus eindigde, goed voor ruim 35 miljard euro omzet bij een nettowinst van 4,2 miljard euro. Daarnaast werden 783 miljoen winkelbezoeken geregistreerd in zijn 340 winkels in 28 landen. Toch is IKEA nog ‘erg klein’, stelt Agnefjäll. In de meeste landen waar IKEA actief is ligt het marktaandeel rond de tien procent. “En in bijna alle landen zitten we onder de twintig procent.”

Bovendien vindt de topman het aantal winkelbezoeken niet zo imposant, als dat afgezet wordt tegenover de 7,3 miljard mensen die op deze planeet wonen. “We staan pas aan het begin. We hebben nog veel werk te doen”, aldus Agnefjäll.

IKEA zoekt de groei in eerste instantie bij bestaande winkels. Daarnaast worden in ons land de mogelijkheden onderzocht om twee nieuwe winkels te beginnen. Beoogde locaties zijn de regio Leiden en de regio Amsterdam. IKEA heeft al een vestiging in het zuidoosten van onze hoofdstad.

Verder ziet de topman veel groeikansen in India, waar 1,3 miljard mensen wonen. IKEA heeft daar inmiddels drie stukken grond gekocht en bouwt aan de eerste winkel in Hyderabad. Die winkel moet eind dit jaar zijn deuren openen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends