​HEMA opent Duits vlaggenschip, versnelt groei in 2018

​HEMA opent Duits vlaggenschip, versnelt groei in 2018

HEMA heeft woensdag in Keulen zijn eerste flagshipstore in Duitsland geopend. De winkel bevindt zich in de Hohe Straße, volgens de retailer de belangrijkste winkelstraat van de regio Noordrijn-Westfalen.

De winkel in Keulen telt zeshonderd vierkante meter en is daarmee één van de grootste internationale winkels van HEMA. Dit jaar wil de Nederlandse retailer nog minstens één ‘key city store’ openen in Duitsland. Vanaf 2018 wordt de expansie in Duitsland versneld.

HEMA richt zich bij de uitbreiding op de zeven grootste steden, met naast Keulen ook Berlijn, München, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart en Düsseldorf. Het internationale concept heeft volgens internationaal directeur Richard Flint vooral potentie in de grootste steden. “Daarbij zullen we ons vooral richten op een aanwezigheid van meerdere HEMA's per stad.”

HEMA heeft al tien vestigingen bij onze oosterburen, maar er is volgens topman Tjeerd Jegen een mismatch tussen waar de winkels gevestigd zijn en de postcodegebieden waar online veel verkocht wordt. “Daar brengen we nu verandering in”, zei hij onlangs op het Anton Dreesmann Jaarcongres.

Reacties