​‘Outlet Zoetermeer schaadt ook Mall of the Netherlands’

​‘Outlet Zoetermeer schaadt ook Mall of the Netherlands’

Holland Outlet Mall heeft niet alleen nadelige gevolgen voor de Zoetermeerse binnenstad, maar ook voor winkelcentrum Mall of the Netherlands. “Hoewel het aanbod iets verschilt, gaan wij ervan uit dat ze dezelfde soort bezoekers trekken”, stelt ABN Amro-analist Ruud van Maanen in De Telegraaf.

Vastgoedeigenaar Unibail-Rodamco zei eerder vooral te vrezen voor het Stadshart, waar het voor tweederde eigenaar van is. “Wij schatten dat er in het aanbod meer dan vijftig procent overlap komt”, aldus directeur Otto Ambagtsheer. Ook van Maanen gelooft niet dat de binnenstad zal profiteren van ‘combinatiebezoek’ met de outlet. “Ze liggen te ver uiteen om een geïntegreerde winkelervaring te bieden.”

Unibail-Rodamco denkt niet dat Mall of the Netherlands, dat winkelcentrum Leidsenhage vervangt, last van het outletcentrum zal ondervinden. “Dat is iets anders, met bioscopen en meer dan twintig restaurants”, zegt Ambagtsheer.

De gemeenteraad stemde deze week in met de komst van Holland Outlet Mall. Veel partijen verbinden daaraan wel als voorwaarde dat de binnenstad meeprofiteert.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends