​‘Action volgend jaar naar de beurs’

​‘Action volgend jaar naar de beurs’

De Britse investeringsmaatschappij 3i is van plan om Action in 2018 naar de beurs te laten gaan. Dat meldt het Britse Financial News op basis van bronnen bekend met de situatie.

Er gaan al langer geruchten over een beursgang van Action, dat een waarde van zo’n 1,6 miljard euro vertegenwoordigt bij 3i. De private equityfirma is ruim vijf jaar eigenaar van de florerende winkelketen, die inmiddels zo’n 850 filialen telt. Een beursgang is volgens een bron aannemelijker dan een rechtstreekse verkoop, tenzij een andere partij ‘uit het niets met een geweldig aanbod komt’.

3i heeft zijn investeringen in de discountketen al ruimschoots terugverdiend, zonder ook maar een aandeel te verkopen. Vorig jaar liet de eigenaar nog weten niet van plan te zijn Action in de nabije toekomst van de hand te doen. Er ligt nog altijd geen tijdpad voor het afstoten van de retailer, laat een woordvoerder nu weten. "De focus ligt nu vooral bij het ondersteunen van de onderneming bij haar groei."

Action heeft volgens 3i een goede december achter de rug, ook al is de boekwaarde van de keten wat teruggelopen. In september was Action immers nog 1,8 miljard euro waard. De devaluatie is het gevolg van een herfinanciering in december, bedoeld voor uitkeringen aan de aandeelhouders en de herfinanciering van bestaande leningen.

Reacties