​Albert Heijn krijgt Belgische winkels niet verkocht

​Albert Heijn krijgt Belgische winkels niet verkocht

De fusie tussen Ahold en Delhaize is in België nog steeds niet voltooid. Albert Heijn heeft nog niet aan de voorwaarde voldaan om acht winkels af te stoten, schrijft De Standaard.

De winkelsluitingen van Albert Heijn waren een voorwaarde van de Belgische Mededingingsautoriteit om akkoord te gaan met de fusie. Bijna een jaar nadat die bekend werd gemaakt, is nog niet één filiaal verkocht. Een woordvoerder van AH in België laat weten dat ‘het proces loopt, in goede samenwerking met de Belgische Mededingingsautoriteit’.

Carrefour en Colruyt, de grootste concurrenten van AH en Delhaize in België, zouden geen plannen hebben om vestigingen over te nemen. Marketingprofessor Gino van Ossel zei vorige week nog te verwachten dat de Nederlandse formule binnen vijf jaar verdwijnt bij onze zuiderburen. "Ik verwacht dat beide partijen hun eigenheid zullen behouden in het land waar ze officieel vandaan komen””, aldus Van Ossel.

De voorgenomen verkoop van de acht winkels leidde vorig jaar tot stakingen bij het winkelpersoneel. Albert Heijn heeft in totaal 42 vestigingen in België. De te verkopen filialen heeft de retailer allemaal in eigen beheer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!