​Carpetright groeit harder dan verwacht in Nederland

​Carpetright groeit harder dan verwacht in Nederland

Carpetright heeft het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar afgesloten met een omzetgroei van 3,7 procent. De Britse tapijtverkoper groeide voor het eerst sinds lange tijd weer in eigen land, terwijl de like-for-likegroei in de rest van Europa boven verwachting was. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die dinsdag zijn gepubliceerd.

Carpetright zegt onder meer te profiteren van het herstel van de consumentenbestedingen in Nederland. In Nederland, België en Ierland ging de vergelijkbare omzet in lokale valuta met 5,4 procent omhoog. Door de zwakke pond kan de retailer een groei van liefst 22,4 procent in de boeken schrijven.

In eigen land groeide de vergelijkbare omzet in de afgelopen dertien weken met 1,9 procent. De totale omzet van Carpetright nam met 3,7 procent toe. Over de eerste drie kwartalen van het jaar staat het bedrijf nog 0,7 procent in de min ten opzichte van een jaar eerder.

Carpetright heeft het afgelopen kwartaal een winkel geopend in Nederland, waar nu 94 van de in totaal 565 winkels gevestigd zijn. Vorig jaar werd de eerste winkel in ons land voorzien van een nieuwe look. Verder kwam oud-coo Eric Coorens van Macintosh Retail Group aan het hoofd te staan van de Nederlandse en Belgische winkels van de vloerenspecialist.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!