​‘Meerdere gegadigden voor failliet Neckermann.com’

​‘Meerdere gegadigden voor failliet Neckermann.com’

Een aantal partijen heeft interesse in de activa en activiteiten van het failliete Neckermann.com Retail. Zij hebben zich gemeld bij curator Seerp Gratama, die een verkoop ‘al dan niet in het kader van een doorstart’ onderzoekt. Dat laat Gratama weten in zijn eerste faillissementsverslag.

De winkels van Neckermann.com werden eind december failliet verklaard, evenals groothandel Readen. Ook de groothandelsactiviteiten hebben de aandacht van diverse partijen getrokken, stelt de curator. De eerste indicatieve biedingen zijn inmiddels binnen, waardoor nu verder kan worden onderhandeld over een eventuele overname.

Neckermann.com huurde ten tijde van het faillissement negen winkels in ons land, die voorheen door Kijkshop werden gevuld. De winkels zijn inmiddels gesloten en ook de huurovereenkomsten zijn opgezegd. De curator onderzoekt in het kader van een doorstart of de huurcontracten nog zijn over te dragen aan een andere partij.

Neckermann.com Retail en Readen telden voor het faillissement in ons land zo’n tachtig werknemers, voor wie het ontslag is aangevraagd. Uit het verslag blijkt verder dat er een discussie loopt met Otto over de naam Neckermann. Het Duitse bedrijf, dat in 2012 de merkrechten van Neckermann kocht, betwist de geldigheid van de overdracht van het recht op het gebruik van die naam in ons land.

De curator gaat de komende periode onder meer onderzoek doen naar de omzet- en winstcijfers van Neckermann.com Retail, evenals naar de oorzaak van het faillissement. De schuldenlast van het winkelbedrijf bedraagt volgens eigenaar Ronald Steenbergen 1,25 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!