​Unibail niet rouwig om retailfaillissementen

​Unibail niet rouwig om retailfaillissementen

De huurinkomsten van Unibail-Rodamco in Nederland daalden vorig jaar met 6,3 procent. De daling komt doordat in Nederland ‘disproportioneel veel retailers’ failliet zeggen, zei cfo Jaap Tonckens volgens Het Financieele Dagblad tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

In alle andere Europese landen gingen de huurinkomsten van Unibail-Rodamco juist omhoog, gemiddeld met 3,4 procent. De vastgoedbelegger had in ons land onder meer last van de faillissementen van V&D en Perry Sport. “Dat doet ons op de korte termijn pijn, maar op de lange termijn zijn we er alleen maar bij gebaat”, zegt Tonckens. Hij zegt niet rouwig te zijn om de faillissementen, omdat de retailers niet meer aansloten op de wensen van de consument.

Unibail is volgens Tonckens geduldig geweest met de winkelketens die de panden huurden, vanwege het moeilijke economische klimaat. Nu de economie aantrekt, verwacht hij van winkeliers betere prestaties. Zo niet, dan moeten retailers mogelijk vertrekken. “We zijn geen nutsbedrijf dat tegen een laag rendement ruimte beschikbaar stelt zodat retailers geld kunnen verdienen”, aldus de cfo.

Unibail-Rodamco bezit in Nederland onder meer het Stadshart Amstelveen en het winkelcentrum in Zoetermeer. De vastgoedeigenaar verwacht veel van de verbouwing van Leidsenhage, dat voor 470 miljoen wordt omgebouwd tot Mall of the Netherlands. Ook Hudson’s Bay, dat dit jaar zijn intrek neemt in verschillende V&D-panden, moet veel bezoekers gaan trekken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!