​Groen licht voor outletconcurrent Roermond

​Groen licht voor outletconcurrent Roermond

De gemeenteraad van Duisburg heeft ingestemd met de komst van een groot outletcentrum. In de Duitse industriestad is straks plek voor 175 winkels, waarmee het de grootste designer outlet van het land moet worden. Het merkendorp komt op zo'n zeventig kilometer van Designer Outlet Roermond te liggen.

Het outletcentrum krijgt een maximale verkoopoppervlakte van dertigduizend vierkante meter. In de eerste fase gaat het om vijftien- tot achttienduizend vierkante meter winkelruimte. Neinver zal het project ontwikkelen. Dat bedrijf werkt in Halfweg aan de bouw van The Style Outlets op het voormalige industrieterrein Sugar City.

De outlet in Duisburg komt op een voormalig goederenstation, waar in 2010 het drama tijdens de Love Parade plaatsvond. Daarbij vielen 21 doden toen bezoekers van het dancefestival bij de ingang in de verdrukking kwamen.

De bouw van het merkendorp hangt al enkele jaren boven de markt, maar stuit op de nodige kritiek. Zo zouden de plannen de winkels in het centrum van Duisburg volgens critici in gevaar brengen. Eventuele rechtszaken kunnen de bouw nog verhinderen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends