​‘Geen grote kaalslag onder Bart Smit-winkels’

​‘Geen grote kaalslag onder Bart Smit-winkels’

Blokker Holding bouwt per week twintig winkels van Bart Smit om naar Intertoys. De winkels worden voorzien van een nieuw kassasysteem, ander interieur, nieuwe logo’s op de gevel en het assortiment wordt aangepast. Dat laat directeur speelgoed Steven van Nieuwenhuijzen weten tegenover de NOS.

Intertoys telt na de ombouwperiode, die op 1 april moet zijn afgerond, meer dan vijfhonderd vestigingen. Eind vorig jaar bleek al dat 22 franchisenemers van Intertoys zich in een verzorgingsgebied bevinden met een vestiging van Bart Smit of Toys XL, dat eveneens wordt vervangen door Intertoys. Volgens onderzoeksbureau Locatus bevinden in totaal 109 winkels van Bart Smit zich binnen 2,5 kilometer van een filiaal van Intertoys. Van Nieuwenhuijzen zegt te kijken in hoeverre die winkels elkaar in de weg gaan zitten. “We gaan niet op voorhand zeggen dat dat geen kans van slagen heeft.”

Snijden in het aantal winkels is volgens de speelgoeddirecteur geen doel op zich. Als in de toekomst blijkt dat er winkels gesloten moeten worden, zal de retailer dat niet nalaten. “Maar ik verwacht geen grote kaalslag”, aldus Van Nieuwenhuijzen.

Door alleen verder te gaan met het ‘grotere’ Intertoys, verwacht de speelgoedtak van Blokker Holding een hoop geld te besparen. Zo hoeft er nog maar voor één merk reclame te worden gemaakt. “Pure winst”, stelt de topman.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!