​Ophef om uitlatingen van Specsavers-directeur

​Ophef om uitlatingen van Specsavers-directeur

De Nederlandse Specsavers-topman Remko Berkel heeft zich de woede van zelfstandige opticiens op de hals gehaald. Enkele van hen eisten dat de optiekketen uit branchevereniging NUVO zou worden verbannen, schrijft De Financiële Telegraaf.

Berkel zei vorige maand in de krant onder meer dat zelfstandige opticiens tweeënhalf keer duurder zijn dan brillenketens. Ook voorspelde hij door die ‘inefficiëntie’ een forse teruggang in het marktaandeel van de zelfstandigen. Het bestuur van NUVO laste een vergadering in vanwege de rel. Daarop bood Berkel zijn excuses aan en beloofde hij terughoudender te zijn met uitspraken in de media. Ook moest hij beloven mee te werken aan een gedragscode voor NUVO-leden.

Berkel zei over zelfstandige opticiens dat zij goed zijn voor de helft van de winkels, maar ‘slechts’ twintig procent van het aantal brillen. “Je bent natuurlijk heel inefficiënt bezig als je maar een of twee brillen per dag verkoopt.” De directeur uitte verder opnieuw kritiek op onlinespelers, die volgens hem ‘slechts modieuze halffabricaten’ verkopen.

Specsavers werd in 2009 al eens uit de branchevereniging verbannen vanwege een advertentie. Daarin liet het een optometrist Specsavers aanbevelen voor ‘professionele oogzorg’, zonder duidelijk te maken dat die in dienst was van de brillenketen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!