​Oprichter Bart Smit kan leven met ombouw

​Oprichter Bart Smit kan leven met ombouw

Bart Smit heeft er sinds de verkoop van zijn speelgoedketen aan Blokker Holding in 1985 rekening mee gehouden dat de naam zou verdwijnen. De oprichter heeft dat toen zelf ook al voorgesteld, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

De nieuwe eigenaar mocht volgens Smit na de verkoop ‘met de naam doen wat ze wilden’. Het leek hem ruim dertig jaar terug al logisch dat er voor een andere naam gekozen zou worden. “Dat is toen niet gebeurd, maar ik snap dat het na vijftig jaar Bart Smit tijd wordt voor iets anders. Daar kan ik prima mee leven.”

Blokker Holding neemt voor 1 april afscheid van de formule Bart Smit, waarbij de meeste vestigingen worden omgebouwd naar Intertoys. Onlangs nam het concern al afscheid van de zoon van de oprichter, Thomas Smit, die jarenlang algemeen directeur was van de speelgoedketen.

De neef van oprichter Bart Smit werkt nog altijd in het bedrijf. Hij baalt ervan dat de naam verdwijnt, maar is bovenal gelukkig dat de twee distributiecentra voor Volendam behouden blijven. De werknemers kregen dat rond Kerst te horen, stelt hij. “Dat was het beste kerstcadeau dat we konden krijgen.” Blokker Holding ziet af van het idee om de distributiecentra van Bart Smit in Volendam en Intertoys in Waddinxveen naar Amsterdam te verhuizen. De twee hoofdkantoren werden in een eerder stadium al wel samengevoegd in de hoofdstad.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends