​Hudson’s Bay met 100 miljoen dollar naar Nederland

​Hudson’s Bay met 100 miljoen dollar naar Nederland

Hudson’s Bay Company heeft zijn kredietfaciliteit met 350 miljoen dollar verhoogd naar een totaal van 2,25 miljard dollar. Van die 350 miljoen dollar is honderd miljoen dollar bestemd voor de financieringsbehoefte van de Nederlandse organisatie. Dat heeft het Canadese warenhuisconcern deze week bekendgemaakt.

De uitbreiding van de kredietfaciliteit biedt het bedrijf volgens cfo Paul Beesley meer financiële flexibiliteit. “Nu we later dit jaar de eerste winkels van Hudson’s Bay in Nederland openen, kunnen we deze faciliteit inzetten voor het financieren van de voorraden en andere behoeften aan werkkapitaal die bij de entree op deze markt horen.”

Hudson’s Bay mag de bewuste kredietfaciliteit (Global ABL) ook inzetten voor andere investeringen en algemene bedrijfsdoeleinden, waarbij de voorraden en vorderingen als onderpand gelden. De kredietfaciliteit van 2,25 miljard dollar loopt nog vier jaar door, onder dezelfde voorwaarden als de overeenkomst die een jaar terug werd afgesloten.

Hudson’s Bay wil tot twintig vestigingen in ons land openen, voornamelijk in voormalige warenhuizen van V&D. De eerste zestien locaties zijn inmiddels bekendgemaakt. Het Canadese bedrijf werd vorige week in verband gebracht met een mogelijke overname van de Amerikaanse warenhuisketen Macy’s. Gesprekken daarover zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden.

RetailTrends