​Plus bouwt nieuw dc: 260 banen weg

​Plus bouwt nieuw dc: 260 banen weg

Plus bouwt een nieuw, volledig gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel. Het nieuwe pand komt in de plaats van vier bestaande distributiecentra, waar in totaal 260 banen komen te vervallen. Dat heeft de supermarktketen vrijdag bekendgemaakt.

Plus wil het nieuwe distributiecentrum in 2020 in gebruik nemen en de activiteiten van de bestaande dc’s voor houdbare producten daar stapsgewijs onderbrengen. De spreiding en de omvang van de panden in Haaksbergen, Middenbeemster, Hendrik Ido Ambacht en Ittervoort was volgens de retailer aanleiding ‘om de totale structuur van het logistieke netwerk te evalueren’.

Op de vier locaties werken nu zo’n zevenhonderd medewerkers, die goed zijn voor 435 fte. Het nieuwe dc biedt straks plaats aan zo’n 250 fte, waarvan 175 fte naar verwachting van Plus door de huidige medewerkers ingevuld kan worden. Het eerste distributiecentrum gaat over ongeveer drie jaar over.

Algemeen directeur Jan Brouwer spreekt van een belangrijke stap. “Opereren vanuit één volledig gemechaniseerd distributiecentrum zorgt voor een substantiële kostenreductie”, stelt hij. De retailer gaat over de voorgenomen besluiten in gesprek met de ondernemingsraad en vakbonden. Daarbij wordt naar eigen zeggen voor een sociaal plan gezorgd.

De bouw van het nieuwe pand in Tiel moet halverwege dit jaar van start gaan. Plus maakt voor verse en vriesverse producten gebruik van twee, door externe partijen beheerde distributiecentra in Barendrecht en Utrecht. Deze activiteiten blijven bij de reorganisatie buiten schot.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!