​Lelystad werkt winkelleegstand weg

​Lelystad werkt winkelleegstand weg

De gemeente Lelystad telt minder lege winkelpanden en meer bezoekers in de binnenstad. Het Stadshart wordt ‘weer door de consument gevonden’, zo laat de gemeente deze week weten.

Lelystad ontving zo’n twee jaar terug een brandbrief van meerdere grootwinkelbedrijven, die dreigden Lelystad te verlaten als het centrum niet snel aantrekkelijker gemaakt zou worden. De gemeente heeft sindsdien onder meer winkelruimten die buiten het logische winkelrondje vallen een andere functie gegeven. Zo zijn er diverse horecagelegenheden bijgekomen rond de Agorahof en is het de bedoeling dat het er nog meer worden.

Verder zit de Neringpassage na het vertrek van Multivlaai binnenkort zonder winkels. Multivlaai verhuist net als andere winkeliers naar een locatie binnen het winkelrondje, met meer aanloop. Daarmee zijn volgens de gemeente de lege panden in het winkelrondje gevuld met ‘nieuwe, ambitieuze en vooral lokale ondernemers’.

De leegstand in het Stadshart is teruggelopen van 27 procent in 2015 naar vijftien procent eind 2016. De binnenstad trekt inmiddels tachtig tot 105 duizend unieke bezoekers per week. Bij de laatste handtelling in 2013 stokte de teller nog op 74 duizend. Begin december is er meetapparatuur opgehangen in het Stadshart om de hoeveelheid passanten 24 uur per dag te monitoren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!