​NSI ziet geen brood meer in winkelvastgoed

​NSI ziet geen brood meer in winkelvastgoed

Vastgoedfonds NSI wil zijn Nederlandse winkelportefeuille verkopen. Externe taxateurs hebben de winkelpanden het afgelopen jaar met 55 miljoen euro afgewaardeerd, blijkt uit de jaarcijfers.

NSI bezit onder meer het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein, en verder voornamelijk kleinere winkelcentra- en panden. Het winkelvastgoed vertegenwoordigt een totale waarde van 382 miljoen euro. Dat is naar eigen zeggen te klein om relevant en concurrerend te blijven. “Buiten de Randstad zijn er weinig mogelijkheden om huurders aan te trekken en de huren de laten stijgen”, aldus cio Anne de Jong in Het Financieele Dagblad.

Met het geld dat de verkoop oplevert, wil NSI zijn investeringen in kantoorpanden intensiveren. Het concern wacht met de verkoop op ‘een moment en een prijs die het best zijn voor de aandeelhouders’.

De investeringen van beleggers in Nederlands winkelvastgoed lagen vorig jaar ruim een miljard euro lager dan in het jaar ervoor. De totale investeringen in Nederlands vastgoed stegen juist naar 13,5 miljard euro, een recordbedrag. Dit jaar verwacht adviesbureau CBRE dat weer meer wordt geïnvesteerd in winkelpanden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends