​Twee terugbetaalboetes van ACM verlaagd

​Twee terugbetaalboetes van ACM verlaagd

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de terugbetaalboetes voor twee webwinkels verlaagd. Hipvoordeheb en Kiesdejuistesportbh moeten respectievelijk vijfduizend en tienduizend euro betalen, in plaats van de eerder opgelegde boete van vijftigduizend euro.

Shoebaloo tekende ook bezwaar aan tegen zijn boete van 72 duizend euro. In die zaak verwacht een woordvoerder van ACM op korte termijn een uitspraak. Coolcat en Bever hebben de bezwaarprocedure overgeslagen en zijn direct naar de rechter gestapt. Wanneer die zaken worden behandeld is nog onduidelijk. Coolcat en Bever werden met 220 duizend en 198 duizend euro het zwaarst gestraft.

Dat de boetes voor Hipvoordeheb en Kiesdejuistesportbh lager uitvallen, komt volgens de ACM doordat ze hun financiële situatie hebben toegelicht en met documenten onderbouwd. Daaruit bleek dat de opgelegde boetes ‘hun draagkracht ver te boven ging’.

De webwinkels zijn beboet omdat ze op hun website onvoldoende informatie verschaften over de regels die gelden als consumenten binnen de bedenktijd van hun aankoop willen afzien. Hipvoordeheb en Kiesdejuistesportbh kunnen tegen de boetes nog beroep aantekenen bij de rechtbank.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends