​Roosendaal moet stoppen met alcoholproef

​Roosendaal moet stoppen met alcoholproef

De SlijtersUnie heeft met succes bezwaar gemaakt tegen het schenken van alcohol in Roosendaalse winkels. De vijftien winkeliers die deelnemen aan de pilot moeten daarmee stoppen, schrijft BN De Stem.

De SlijtersUnie deed zijn beklag over de alcoholproef bij de Roosendaalse commissie van bezwaarschriften, omdat die in strijd zou zijn met de Drank- en Horecawet. De bezwaarcommissie ging daarin mee en burgemeester Jacques Niederer heeft het advies van de commissie overgenomen.

De proef met mengvormen tussen alcohol en retail startte in april vorig jaar en eindigt op 1 april. Secretaris Marc Houben van de SlijtersUnie verwacht daardoor dat het te laat is om effect te zien van de gewonnen bezwaarprocedure.

Eerder kwam de unie met succes in verzet tegen de proef in Nieuwegein, waarbij er een rechter aan te pas moest komen. In totaal deden vijftig gemeenten mee aan de pilot. Als het aan de VVD ligt, wordt de Drank- en Horecawet dit jaar aangepast, waardoor het schenken van alcoholische drank in winkels niet meer verboden is.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends