​‘Decathlon naar binnenstad van Tilburg’

​‘Decathlon naar binnenstad van Tilburg’

Decathlon heeft serieuze belangstelling voor een winkel in de binnenstad van Tilburg. De Franse sportretailer wil een winkel open aan het Pieter Vreedeplein, dat voor een ingrijpende metamorfose staat.

Het winkelcentrum heeft sinds de opening tien jaar geleden nooit goed gefunctioneerd, schrijft het Brabants Dagblad. Eigenaar Wereldhave wil daar verandering in brengen door het gebied een facelift te geven. Architectenbureau Rijnboutt heeft de voorlopige plannen inmiddels uitgewerkt, waarbij onder meer de overdekte galerij verdwijnt en winkels met hogere etalages direct in het zicht komen.

Decathlon wil een grote ruimte vullen op de eerste verdieping, die sinds het vertrek van Achmea Health & Spa Center alweer zo’n 2,5 jaar leeg staat. Om ook een entree te maken op de begane grond worden nu onderhandelingen gevoerd met Kruidvat, dat winkelruimte zou moeten inleveren. “We verwachten binnen enkele weken de knoop door te hakken”, aldus expansiemanager Nick van de Sanden van Decahtlon.

Decathlon heeft momenteel al grote vestigingen in Best en Breda en opende afgelopen najaar een stadswinkel in Eindhoven. Ook werden vorig jaar winkels in de binnensteden van Rotterdam en Den Haag geopend. In Den Haag bevindt Decathlon zich in het voormalige warenhuis van V&D en hoopt de retailer ook een grotere winkel buiten het centrum te mogen openen. De provincie Zuid-Holland wil daar vooralsnog echter niet aan meewerken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends