​Winkeliers op de Wallen willen ook langer open

Ondernemers op de Wallen zijn boos omdat ze niet mee mogen doen aan de proef waarbij winkels in Amsterdam 24 uur open mogen. “Sekswinkels op de Wallen moeten om tien uur ’s avonds dicht, dan begint de drukte pas”, zegt bestuurslid Mark Doorn van Ondernemersvereniging Oudezijds Achterburgwal in De Financiële Telegraaf.

Door de huidige opzet van de proef kunnen winkeliers op de Wallen niet eerlijk concurreren met de rest van de stad, stelt Doorn. De buurt wordt uitgesloten vanwege de grote drukte, die volgens de gemeente toeneemt als winkels langer open zijn. Doorn verwacht juist dat de drukte afneemt bij ruimere openingstijden.

De ondernemersvereniging is in overleg met de gemeente om de Wallen mee te laten doen aan de proef. Amsterdam liet eind vorig jaar weten de gehele proef kritisch tegen het licht te houden, om de drukte in de stad terug te dringen. Onder meer het ‘drastisch inperken van specifieke gebieden’ zou daarbij een optie zijn. De proef startte begin vorig jaar en geldt afgezien van de Wallen voor het gehele centrum.

RetailTrends