​Forza Refurbished test producten met robots

​Forza Refurbished test producten met robots

De Nederlandse etailer Forza Refurbished investeert tienduizenden euro’s per maand in een testrobot. Die controleert de kwaliteit van gebruikte producten op vijftig punten, schrijft het Algemeen Dagblad.

Tot vorig jaar testte Forza Refurbished binnengekomen producten handmatig, zegt directeur Jan-Willem van Dijk. Die methode bleek niet optimaal te werken. “Bijna één op de acht verkochte toestellen werd al snel door klanten teruggebracht”, aldus Van Dijk. Sinds Forza Refurbished de robot gebruikt, komt er volgens de directeur ‘bijna geen verkocht toestel meer terug’.

Als de robot een fout detecteert in een toestel, gaat er een beltoon af. Na de controle komt er een testrapport uit de printer, waarmee medewerkers aan de slag kunnen. Forza Refurbished is de vierde gebruiker van de robot, die ook door Apple en Samsung wordt gebruikt. De Nederlandse etailer gebruikt de robot nu alleen nog voor iPhones, maar wil later ook Samsung-producten ermee gaan checken.

Van Dijk verwacht dat andere aanbieders van refurbished producten uiteindelijk ook op robottests over moeten. “De kwaliteitsverschillen tussen onze en hun smarthpones worden anders te groot.”

Bekijk een video van de robot op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!