​Plus komt met apart dc voor e-commerce

​Plus komt met apart dc voor e-commerce

Plus werkt in Utrecht aan een distributiecentrum voor het picken van onlinebestellingen. “Nu verzamelen we in de winkels, dat is verlieslatend en dat blijft ook zo”, aldus algemeen directeur Jan Brouwer tegenover Distrifood.

Het e-dc wordt mogelijk al in 2018 geopend, twee jaar eerder dan het nieuwe centrale distributiecentrum dat in Tiel gebouwd wordt. Brouwer ziet het centrum in Utrecht als een ‘tussenstap’. “Uiteindelijk is het de bedoeling dat de boodschappen voor thuis vanuit Tiel komen.”

De supermarktketen wil zijn e-commerce ‘beheerst’ laten groeien. Naast het e-dc blijft Plus voor sameday-deliverydienst Express bestellingen in de winkel picken. “We zetten in op twee sporen”, aldus Brouwer.

Plus maakte twee weken geleden bekend een volledig gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel te bouwen, dat de vier bestaande vervangt. 260 banen gaan daarbij verloren. De stap naar één centraal dc levert volgens Brouwer een belangrijke kostenreductie op. Het eerste distributiecentrum gaat over drie jaar over.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!