​Suitsupply: ‘Mexico geen startschot voor Latijns-Amerika’

​Suitsupply: ‘Mexico geen startschot voor Latijns-Amerika’

Suitsupply heeft zijn handen vol aan het groeipotentieel in Europa, de Verenigde Staten en China. De winkel in Mexico-stad ziet de retailer als aanvulling op de zuidelijke VS, zegt oprichter Fokke de Jong in De Financiële Telegraaf.

Hoewel De Jong ook Brazilië ‘een fantastisch land’ noemt, ziet hij de pakkenverkoper er geen winkels openen. De import is er te lastig, stelt hij. “Je moet er bijna een eigen productie opzetten, dat is te veel moeite.” Voor dit jaar staan twaalf nieuwe openingen in de Verenigde Staten op de planning en twee of drie in China.

De winkel in Mexico-Stad is voor Suitsupply een tweede poging, nadat een eerste mislukte doordat de Mexicaanse partner de huur niet betaalde. De Jong kijkt daarop terug als ‘een ongelukkige keuze’, en probeert het met een vestiging in eigen beheer opnieuw. Commercieel was de winkel wel succesvol, stelt de topman.

Naast Mexico maakte Suitsupply deze maand zijn entree in Dubai. De retailer is zeventien jaar na zijn oprichting nog niet volwassen, stelde oprichter Fokke de Jong onlangs in RetailTrends. “Voor het moment kun je ons – zeker buiten Nederland – beter beschouwen als een retailer die zich nog in de kinderfase bevindt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!