​‘SuperTrash uit financiële nood gered’

Een groep mode-investeerders stapt voor enkele miljoenen in het kledingconcern van Olcay Gulsen. Een mislukte bankoverstap bracht de eigenaar van SuperTrash en ST. studio in liquiditeitsproblemen, vertelt Gulsen aan Quote.

Volgens bronnen van het magazine zijn de financiële problemen te wijten aan tegenvallende resultaten van ST. studio, de modeketen die vorig jaar SuperTrash verving. Gulsen ontkent dat, en zegt dat de liquiditeitsproblemen zijn ontstaan door de huisbank in te wisselen voor een buitenlandse bank. “We dachten met een andere betaalmethode beter internationaal overweg te kunnen, maar dat bleek helaas niet het geval”, zegt Gulsen.

SuperTrash als geheel draait volgens Gulsen ‘miljoenen aan omzet’ met een winstpercentage van twaalf procent. “Het klopt dat ST. studio nog niet winstgevend is, maar we zijn pas één jaar bezig”, voegt ze toe. Daarnaast zijn een paar SuperTrash-winkels gesloten, omdat ze op ongunstige locaties zaten.

Gulsen betaalt de kapitaalinjectie voor ‘ongeveer de helft’ uit eigen zak, en behoudt daarmee de meerderheid van de aandelen. Een klein deel komt in handen van een groep Nederlandse investeerders. Alle winkels van SuperTrash werden vorig jaar omgebouwd naar het 'tijdloze en luxueuzere' ST. studio. Wel wordt de kleding van SuperTrash nog in multibrandstores verkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!