​C&A zet mes in hoofdkantoren

​C&A zet mes in hoofdkantoren

C&A schrapt in totaal 230 banen bij zijn Europese hoofdkantoren in Vilvoorde en Düsseldorf. Dat heeft de directie volgens Belgische media aan zijn sociale partners bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

Bij het hoofdkantoor voor vrouwenmode in Düsseldorf verdwijnen 160 banen, terwijl bij de mannen- en kindermodetak in Vilvoorde zeventig arbeidsplaatsen geschrapt worden. C&A wil hiermee zijn ‘competitiviteit in Europa verbeteren’ en ‘een duurzame business uitbouwen’, schrijft Het Nieuwsblad. In de winkels gaan geen banen verloren.

C&A zegt te willen investeren in sterkere en relevantere collecties en een betere communicatie naar klanten. Met een goedkoper hoofdkantoren wil de retailer ‘snel een antwoord kunnen bieden op de marktverwachtingen’. Bij C&A in België werken zo’n 2500 mensen, van wie 570 op het hoofdkantoor.

Eind vorig jaar maakte de modeketen al bekend een miljard euro in een herstructurering te steken. Naar aanleiding van dalende omzetten wil het zijn vestigingen moderniseren en onrendabele winkels sluiten. Zo sloot de retailer onlangs 23 winkels in Spanje en trok het zich vorig jaar volledig terug uit Turkije.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!