​Markthal-eigenaar krijgt tonnen van Provast

​Markthal-eigenaar krijgt tonnen van Provast

Klépierre heeft op verschillende punten gelijk gekregen in zijn geschil met projectontwikkelaar Provast. De rechter heeft Provast veroordeeld tot het betalen van ‘enkele tonnen’ aan de Markthal-eigenaar, schrijf het Algemeen Dagblad.

Het conflict, dat al sinds 2014 loopt, ging onder meer over de servicekosten. Provast vindt die te hoog, maar de rechter oordeelt dat ‘niet is gebleken dat de servicekosten bovenmatig zijn’. Bovendien hoefde Klépierre Provast niet te betrekken bij het bepalen van de hoogte van die kosten.

Ook wat betreft het vaststellen van de huurprijzen heeft Provast ongelijk gekregen. Hetzelfde geldt voor het verzoek van Provast om de overeenkomst met Klépierre te ontbinden. Over andere claims in het geschil wordt later nog een oordeel geveld. Zo vordert Klépierre een half miljoen euro aan exploitatiekosten terug van Provast.

Klépierre ligt niet alleen al geruime tijd in de clinch met Provast, maar ook met de ondernemers in de hal. Onlangs bleek een recordaantal kramen leeg te staan. Op initiatief van wethouder Maarten Struijvenberg worden inmiddels gesprekken gevoerd om te bemiddelen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!