​NSI: ‘Grootste pijn winkelmarkt ligt achter ons’

​NSI: ‘Grootste pijn winkelmarkt ligt achter ons’

Vastgoedfonds NSI heeft geen haast met het verkopen van zijn winkelportfolio. “We hebben geen bord in de tuin gezet met opheffingsuitverkoop erop”, zegt topman Bernd Stahli in Het Financieele Dagblad.

Hoewel NSI deze maand wereldkundig maakte van zijn volledige winkelportfolio af te willen, verwacht Stahli niet dat dat zijn onderhandelingspositie schaadt. Partijen gaan nu laten zien of ze interesse hebben en tegen welke prijs, aldus de ceo. “De grootste pijn in de winkelmarkt ligt achter ons, dus we hebben geen aanleiding te denken dat we het vastgoed niet tegen de huidige boekwaarde kunnen verkopen.”

NSI bezit 41 winkelpanden in Nederland, die sterk van elkaar verschillen. Zo heeft het concern deelbelangen in grote winkelcentra, wijkwinkelcentra, woonboulevards en losse winkels. “Vanuit het oogpunt van diversificatie is dat heel nuttig, maar het is ook heel arbeidsintensief”, zegt Stahli. Om kostenefficiënt te opereren moet je niet ‘aan twee takken van sport doen’, stelt hij.

Het winkelvastgoed van NSI vertegenwoordigt een totale waarde van 382 miljoen euro, wat naar eigen zeggen te weinig is om ‘relevant en concurrerend te blijven’. Met het geld dat de verkoop oplevert, wil NSI zijn investeringen in kantoorpanden intensiveren.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends