​Marks & Spencer nog tot oktober in Nederland

​Marks & Spencer nog tot oktober in Nederland

De twee Nederlandse vestigingen van Marks & Spencer sluiten hun deuren op 31 oktober. Dat laat een woordvoerder van de warenhuisketen weten aan het Algemeen Dagblad.

Deze maand is ‘een positieve overeenkomst’ gesloten met de ondernemingsraad en vakbonden over een sociaal plan, zo zegt de woordvoerder. Ook zijn er afspraken gemaakt met de verhuurders van de panden aan de Amsterdamse Kalverstraat en de Grote Markstraat in Den Haag.

Marks & Spencer maakte in november bekend zijn Nederlandse filialen te sluiten. 160 medewerkers verliezen daardoor hun baan. In Amsterdam en Den Haag werd louter verlies geleden, oplopend tot 3,25 miljoen euro. Het vertrek maakt deel uit van een grotere sluitingsoperatie, waarbij Marks & Spencer 53 winkels in tien markten sluit.

Marks & Spencer verdwijnt voor de tweede keer uit ons land. Na een eerder vertrek in 2001, keerde de retailer in 2013 terug in Amsterdam en Den Haag. Tot vorig jaar was zelfs sprake van de komst van een flagshipstore aan het Amsterdamse Rokin. Op die locatie komt nu een warenhuis van Hudson’s Bay.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!