​Tekort dc-personeel dreigt door groei e-commerce

​Tekort dc-personeel dreigt door groei e-commerce

Bij distributiecentra van grote retailers dreigt een gebrek aan geschikt personeel te ontstaan. Dit komt door de groei van het aantal dc’s en de steeds hogere eisen aan personeel, zegt directeur Benelux Bram Verhoeven van vastgoedconcern Prologis in De Telegraaf.

Vooral het zuiden van Nederland is vanwege de strategische ligging een populaire vestigingsplaats voor distributiecentra. Onder meer Coolblue, bol.com en Lidl hebben daar hun logistieke centra. Doordat werknemers gemiddeld dertig kilometer naar hun werk willen reizen, vissen alle retailers in dezelfde vijver, stelt Verhoeven. Bovendien wordt het werk in de dc’s steeds veeleisender. “Iedereen kan een doos inpakken, maar steeds vaker is sprake van extra services en handelingen die verricht worden”, aldus Verhoeven.

Ook de digitalisering en het retourproces leggen de lat voor dc-personeel volgens Verhoeven hoger. Hij verwacht dat de druk op de markt alleen maar toeneemt. “De beschikbaarheid van arbeid is nu van doorslaggevend belang voor een bedrijf om te investeren in nieuwe distributiecentra.” Prologis is marktleider in de Benelux, met circa twee miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!