​Colruyt-app geeft dieetadvies

​Colruyt-app geeft dieetadvies

Supermarktketen Colruyt heeft een app gelanceerd waarmee klanten kunnen zien of zij bepaalde producten kunnen eten. De SmartWithFood-app signaleert voedselintoleranties en dieetwensen.

Gebruikers moeten eenmalig een voedingsprofiel invullen en aangeven of de app moet letten op bijvoorbeeld allergieën of een vegetarische levensstijl. Ook kunnen zij ruim tweehonderd ingrediëntvoorkeuren invoeren. Met de app kunnen zij vervolgens barcodes scannen van producten in de winkel, waarbij ze direct zien of dat past bij hun voedingsprofiel.

SmartWithFood herkent vrijwel alle producten in de winkels van de Colruyt Group. Past een product niet in het voedingsprofiel, dan stelt de app alternatieven voor. Ook geeft de applicatie informatie over de voedingswaarden en geeft hij aan hoeveel lichaamsbeweging nodig is om die energie weer te verbranden.

Colruyt focust zich in eerste instantie op voedingsprofielen met ‘een hoge nood aan betrouwbare voedingsinformatie’, zoals consumenten met gluten- of lactose-intolerantie. Op termijn moet de app worden uitgebreid met voorkeuren op het gebied van bijvoorbeeld verzadigde vetten en suikers.

Reacties