​Toekomst franchisewinkels Phone House onzeker

​Toekomst franchisewinkels Phone House onzeker

De 33 franchisevestigingen van Phone House in het noorden van het land gaan onder eigen naam door. Andere franchisenemers verkeren nog in onzekerheid of stappen over op een andere formule.

Jan Jouke Zwaagstra, Richard Bult, Jan Vedder en Walter Heijn hebben gezamenlijk 33 winkels in het noorden van Nederland. “We gaan gewoon door, we willen dezelfde naam houden”, zegt Zwaagstra tegen de Hoogeveensche Courant. Andere franchisenemers weten niet waar ze aan toe zijn, zij uit de failliete boedel van het moederbedrijf worden betaald. “We zitten in de houdgreep bij de curatoren”, zegt Anton Kooijman, die drie winkels in Gelderland heeft, tegen Omroep Gelderland.

Hoewel de 74 franchisewinkels van Phone House buiten het faillissement vallen, worden zij er wel door geraakt. Dat komt volgens Connexieb2b vooral doordat de betaling van operatorbonussen gestopt zijn. De winkels in Boxmeer, Boxtel en Rosmalen gingen daardoor in dezelfde week als het moederbedrijf failliet. Vrijdag kwam daar ook de winkel in Venray bij. Daarnaast stapt een aantal franchisenemers over naar Telecombinatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!