​Curatoren willen opheldering over webwinkel van V&D

​Curatoren willen opheldering over webwinkel van V&D

De curatoren van V&D hebben de nieuwe eigenaren om toelichting gevraagd over de komst van een nieuwe webwinkel. Kees van de Meent en Hanneke De Coninck-Smolders willen weten waarom de lancering wederom vertraging heeft opgelopen, zo melden ze in het vierde faillissementsverslag van de failliete warenhuisketen.

Retail Ventures, een samenwerkingsverband tussen Roland Kahn, Jaco Scheffers en Ronald van Zetten, werd in juni eigenaar van alle merkrechten, domeinnamen en andere intellectuele eigendomsrechten van V&D. Daarmee troefden ze volgens de curatoren ‘een groot aantal partijen af’, die eveneens een bod hadden uitgebracht.

Retail Ventures maakte al een half miljoen euro over voor de merkrechten van V&D en moet daarnaast de helft van een eventuele winst afstaan aan de curatoren. Daarbij ging het in eerste instantie om de winst die tot november werd geboekt, maar die winstverdelingsafspraak kon nog eenmalig met een periode van zes maanden worden verlengd.

Problemen met de techniek zorgden er volgens Kahn in eerste instantie voor dat de lancering werd uitgesteld. De nieuwe eigenaren lieten een maand terug echter weten af te zien van een webwinkel onder de naam V&D en in plaats daarvan te starten met V&D Concepthouse, een ‘platform voor jonge ondernemers’. Het platform komt volgens Van Zetten op een innovatieve app die halverwege dit jaar wordt gelanceerd.

De curatoren laten verder in het faillissementsverslag weten te zijn begonnen met het oorzakenonderzoek, waarvoor de eerste interviews met betrokkenen inmiddels hebben plaatsgevonden. Ook zijn vragenlijsten verstuurd aan werknemers, leveranciers en verhuurders. Het onderzoek wordt naar verwachting niet eerder dan in het derde kwartaal afgerond.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends