​Coolblue dit jaar voorbij miljard omzet

​Coolblue dit jaar voorbij miljard omzet

Coolblue heeft zijn omzet vorig jaar met 55 procent zien toenemen tot 857 miljoen euro. De ebitda kwam over dezelfde periode uit op negentien miljoen euro. Dat heeft de Nederlandse retailer woensdag bekendgemaakt.

Coolblue denkt dit jaar voor het eerst de omzetgrens van een miljard euro te doorbreken. De omzet groeit naar verwachting met zo’n veertig procent tot 1,2 miljard euro.

Om de groei in 2017 te bewerkstelligen gaat Coolblue onder meer zijn magazijn in Tilburg met nog eens 33 duizend vierkante meter uitbreiden. Het magazijn telt straks 88 duizend vierkante meter, wat vergelijkbaar is met achttien voetbalvelden. De uitbreiding is onder meer nodig vanwege de groei van de eigen bezorgservice, die inmiddels uit driehonderd man bestaat.

Verder opent Coolblue dit jaar een winkel volgens een nieuw concept. “Het nieuwe winkelconcept wordt niet alleen ontzettend cool en ontzettend blauw, maar ook ontzettend groot”, aldus oprichter Pieter Zwart. “Het wordt echt het paradepaardje van Coolblue”, stelt hij zonder verdere details bekend te maken. Coolblue telt momenteel acht fysieke vestigingen in Nederland en België.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!