​Winstgevendheid van BCC blijft zorgenkind

De winstgevendheid van BCC stond vorig jaar opnieuw onder druk. De oorzaak ligt in de moeizame implementatie van een nieuw ERP-systeem, dat een jaar eerder ook al voor grotere verliezen had gezorgd. Dat meldt moederbedrijf Fnac Darty bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

BCC is al enkele jaren verliesgevend, maar hoe groot het verlies is wordt niet duidelijk. Fnac Darty meldt wel dat de operationele marge in de Benelux terugliep van 1,1 naar 0,4 procent, waarbij in België sprake was van ‘goede operationele prestaties’. Het operationeel inkomen liep terug van 9,6 naar 3,8 miljoen euro.

De totale omzet in de Benelux nam met 2,4 procent toe tot 908 miljoen euro. De groei wordt veroorzaakt door een uitbreiding van het winkelbestand en de dubbele groeicijfers die het online kanaal laat zien. De vergelijkbare omzet nam met 1,3 procent toe.

Fnac Darty zag zijn totale omzet vorig jaar met 1,9 procent toenemen tot 7,42 miljard euro. Het operationeel resultaat kwam uit op 203,3 miljoen euro, ten opzichte van 165,2 miljoen een jaar eerder.

Het Franse concern investeert miljoenen in het herstel van BCC in Nederland, stelde algemeen directeur Herman Bramer vorige maand. “Dit jaar is het gezond krijgen van BCC de eerste focus.”

RetailTrends