Primark: ‘We houden ons aan alle regels’

Primark: ‘We houden ons aan alle regels’

Alle werkwijzen en procedures van Primark voldoen aan de wetgeving en aan de cao die op zijn medewerkers van toepassing is. Dat concludeert de kledingketen na bestudering van de uitkomsten van de FNV-enquête over de werkomstandigheden in Nederland.

Hoewel Primark naar eigen zeggen geen regels overtreedt, is de retailer zich ervan bewust dat er ‘ruimte voor verbetering’ is op het gebied van de toepassing van maatregelen. Primark heeft daarom een plan opgesteld, waarin onder meer het instellen van een ondernemingsraad is opgenomen. De kledingketen heeft zijn plannen donderdag toegelicht aan FNV.

FNV kijkt terug op een ‘constructief overleg’ met de Nederlandse directie van Primark. De retailer heeft volgens de vakbond verder toegezegd zorgvuldiger om te gaan met ziekmeldingen, betere procedures te hanteren rond vakantie en verlof en zijn leidinggevenden beter te scholen in het omgaan met personeel. Ook zal Primark er strikt op toezien dat camerabeelden niet worden gebruikt om het gedrag van zijn medewerkers te controleren.

Uit de enquête onder bijna twaalfhonderd (oud-)medewerkers kwamen klachten naar voren over onder meer de hoge werkdruk en het zonder reden weigeren van vakantie- en verlofaanvragen. FNV zegt blij te zijn over de ‘positieve intenties’ van Primark, maar benadrukt dat de praktijk moet uitwijzen wat ervan terecht komt. Over drie maanden hebben de retailer en de vakbond een vervolgafspraak om de voortgang te bespreken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!