​Tv-serie over Anton Dreesmann in de maak

​Tv-serie over Anton Dreesmann in de maak

Producent Pupkin Film werkt aan een dramaserie over retailicoon Anton Dreesmann. Er worden momenteel diverse gesprekken gevoerd met tv-omroepen, meldt het Algemeen Dagblad.

‘Dreesmann’ is gebaseerd op het boek ‘Vroom & Dreesmann: Opkomst en Ondergang van het Warenhuis’, dat Philippe Hondelink en Richard Otto onlangs uitbrachten. “De serie richt zich meer dan het boek op de persoon Anton Dreesmann”, aldus Otto. Hij verwacht dat er een miniserie met enkele afleveringen komt.

De serie wordt volgens Otto waarschijnlijk uitgezonden op de publieke omroep, omdat Pupkin Films daar al veel programma’s voor maakt. De producent is onder meer verantwoordelijk voor Smeris, Bellicher, Riphagen, Feuten en Van God Los. Er wordt nog niet gesproken over een verschijningsdatum.

Onder het bewind van Anton Dreesmann, kleinzoon van de gelijknamige oprichter van de warenhuisketen, werden Perry Sport, Kijkshop en Kreymborg, Edah, Praxis en uiteindelijk zelfs de Bijenkorf gekocht. Eind jaren tachtig kwam volgens Otto al de klad in het bedrijf, dat vorig jaar failliet ging. Hij spreekt van ‘een imponerend stuk geschiedenis’. “Een die volgens mij belangrijker is dan die van bijvoorbeeld Albert Heijn.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!